BREEAM-certificaat voor Belgische vestiging van Magnetrol in Zele

Instrumentenbouwer Magnetrol ontvangt voorlopig BREEAM-certificaat met score 'Zeer Goed' voor designfase van uitbreiding van zijn productie- en kantoorgebouwen in Zele.

Trefwoorden: #afsluiter, #breeam, #duurzaam, #instrumentatie, #Magnetrol

Lees verder

Nieuws

( Foto: Magnetrol )

ENGINEERINGNET.BE - Het regionale hoofdkwartier voor de EMEAI-markten van de Amerikaanse instrumentatiespecialist Magnetrol is al meer dan 40 jaar in het Vlaamse Zele gevestigd.

Het bedrijf heeft onlangs de laatste hand gelegd aan een uitbreidingsproject, waardoor het de voetafdruk van zijn vestiging in Zele met meer dan 5.000 vierkante meter vergroot. De productiegebouwen werden in oktober 2013 voltooid en de kantoren volgden in juni 2014.

Het bedrijf meldt nu een voorlopig BREEAM-certificaat met de score 'Zeer Goed' ontvangen te hebben voor de designfase van beide uitbreidingsprojecten. Voor het luik 'productiecomplex' gaat het zelfs om één van de eerste industriële gebouwen in België die dit certificaat mogen ontvangen.

Jeff Swallow, CEO van Magnetrol: "BREEAM is de wereldnorm voor beste praktijken in het ontwerp, de constructie en de uitbating van duurzame gebouwen. Het is een algemeen erkende maatstaf voor de milieuprestatie van een gebouw."

"Wij zijn er trots op dat de gebouwen in Zele ontworpen zijn om het gebruik van energie en water te optimaliseren en de milieu-impact van vervuiling, transport, materialen en afval tot een minimum te beperken."

BREEAM is de meest gebruikte methode ter wereld voor de beoordeling van en het geven van een score aan de duurzaamheidsprestatie van gebouwen. Sinds zijn start in 1990 heeft BREEAM meer dan 250.000 gebouwcertificaten uitgegeven en meer dan een miljoen gebouwen voor beoordeling geregistreerd.


ACHTERGROND
Magnetrol International produceert innovatieve niveau- en debietinstrumentatie voor de procesmarkt. Het bedrijf was in 1932 een pionier met vloeistofniveau-instrumentatie voor industriële toepassingen. Het netwerk omvat productievestigingen in vier werelddelen.