Jungheinrich gelauwerd voor innovatief vlootmanagement in de cloud

Jungheinrich en Device Insight vallen op de IT-Innovation Summit in München in de prijzen voor het op de cloud gebaseerd M2M-platform voor vlootmanagement.

Trefwoorden: #cloud, #Device Insight, #IT-Innovation Summit, #Jungheinrich, #M2M-platform, #vlootbeheersysteem

Lees verder

Nieuws

( Foto: Jungheinrich )

ENGINEERINGNET - Het door Jungheinrich ontwikkelde vlootbeheersysteem is op de eerste IT-Innovation Summit in München in de prijzen gevallen.

Als onderdeel van het fleet managementsysteem had Jungheinrich door het Duitse Device Insight een op de cloud gebaseerd M2M-platform laten bouwen. Het is dat aspect dat de jury wist te verleiden.

Het beheersysteem in kwestie is een onlinesysteem voor de verzameling, observatie en analyse van de vlootgegevens. Hiertoe behoren onder andere gebruiksgegevens, bedrijfsuren en schokmeldingen - over meerdere locaties, internationaal en productieonafhankelijk.

Device Insight ontwikkelde er een module voor, waardoor de interne transportmiddelen via draadloze modules verbonden worden met de M2M-gateways in de productiehallen en magazijnen.

Via een draadloos netwerk sturen deze gateways regelmatig bedrijfsgegevens naar een M2M-platform. Van hieruit worden de gegevens naar het vlootbeheer doorgestuurd.

Beide bedrijven stelden het vlootbeheersysteem samen voor op de IT-Innovation Summit in München. Op deze Summit krijgen ondernemingen - van starters en middelgrote bedrijven tot grote concerns - de mogelijkheid om zich kandidaat te stellen.


ACHTERGROND
Device Insight, met vestiging in München, is een pionier op vlak van M2M-technologie en behoort momenteel tot de toonaangevende aanbieders van Remote Service-platformen voor machines, installaties en voertuigen.
Op basis van een modulair IT-platform stelt Device Insight toepassingen ter beschikking voor het verzamelen van bedrijfsgegevens, reporting, monitoring, remote service en alarmering.
Marktleidende ondernemingen maken met succes gebruik van producten van Device Insight - een van de eerste hiervan was Jungheinrich AG in Hamburg.