Umicore versterkt Noord-Amerikaanse positie

Door de overname de activiteiten en activa van CP Chemicals in Wickliffe versterkt Umicore Cobalt & Specialty Materials zijn marktpositie in Noord-Amerika.

Trefwoorden: #CP Chemicals, #kobalt- en nikkelrecyclage, #recyclage, #recycleren, #Umicore, #Umicore Cobalt & Specialty Materials

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Drive - Jan Vliegen )

ENGINEERINGNET.BE - CP Chemicals raffineert en recycleert secundaire materialen die kobalt en nikkel bevatten (zoals restafval van superlegeringen) en zet die om in chemische stoffen voor de katalyse en petrochemische raffinagesectoren.

Verder wordt er ook rhenium uit superlegeringen in turbineschoepen gerecycleerd, die gebruikt worden in de luchtvaartindustrie. Het bedrijf, dat 40 personen tewerkstelt, wordt geïntegreerd in de Cobalt & Specialty Materials (CSM) business unit van Umicore.

Met deze overname kan Umicore in Noord-Amerika nieuwe kobalt- en nikkelrecyclagecapaciteit opstarten, die haar bestaande productactiviteit zal bevoorraden.

Als onderdeel van de uitbreidingsstrategie van CSM in Noord-Amerika wordt bovendien een langetermijnovereenkomst aangegaan met Global Tungsten and Powders Corp. (GTP) om hun afval van harde metalen dat kobalt bevat te recycleren en om fijn kobaltpoeder te leveren.

Jan Vliegen, Senior Vice-President van Umicore's Cobalt & Specialty Materials: "We zijn opgetogen over de verschillende stappen die we nemen om onze recylage- en raffinagecapaciteiten te verstevigen en uit te breiden in de Noord-Amerikaanse markt."

"Hiermee wordt ook ons het engagement om bij te dragen tot de recyclage van afval uit de harde-metalenindustrie herbevestigd."