Duitse chemiemanagers: opletten dat we innovatietrein niet missen (+video)

Directeur Werner Fuhrmann van AkzoNobel tijdens ondernemersforum bij Bayer: "De investeringen in China zijn vijf keer hoger stijgen veel sneller dan die in Europa”.

Trefwoorden: #akzonobel, #Bayer, #dsm, #fuhrmann, #innovatie, #investeren, #investering, #onderzoek, #patent, #research

Lees verder

research

( Foto: YouTube / DNHK, Werner Fuhrmann )

ENGINEERINGNET .NL - Kunnen Nederland en Duitsland het innovatietempo van de VS en de opkomende economieën bijhouden? En wat moet er gebeuren om ook in de toekomst concurrerend te blijven? Duitse experts, waarvan een aantal werkzaam in de Nederlandse chemische industrie, gaven hierop een antwoord.

De innovatiedeskundigen, deels werkzaam voor Nederlandse chemiebedrijven, deden hun uitspraken in het kader van een Nederlands-Duits ondernemersforum bij chemieconcern Bayer.

Een citaat van Werner Fuhrmann, directeur Supply Chain en Specialty Chemicals bij AkzoNobel en tevens voorzitter van de Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie (VNCI) is het van groot belang dat innovatie ook gepaard gaat met investeringen: “In mijn werkveld heeft de helft van de patenten geen betrekking op nieuwe producten, maar op nieuwe processen die zorgen dat dingen op een betere, efficiëntere manier gebeuren."

"Dat kan alleen als je ook investeert. De investeringen in China zijn vijf keer zo hoog en groeien veel sneller dan die in Europa”.

De film is te bekijken op het YouTube-kanaal van de Nederlands-Duitse Handelskamer DNHK.


ACHTERGROND
De Nederlands-Duitse Handelskamer ondersteunt al meer dan 100 jaar ondernemingen bij zakelijke activiteiten op de buurmarkt. Met 1.000 leden vormt de DNHK het grootste Nederlands-Duitse zakennetwerk.