Tienduizendste medewerker aan de slag bij VDL Groep

Stef de Swart ging begin augustus aan de slag als allround monteur bij VDL Steelweld te Breda. Hij werd daarmee voor de groep de 10.000ste medewerker.

Trefwoorden: #Stef de Swart, #VDL Groep, #VDL Steelweld, #Wim van der Leegte

Lees verder

personalia

( Foto: VDL Groep )

ENGINEERINGNET.NL - Stef de Swart (27 jaar) werd als 10.000ste medewerker van de VDL Groep op zijn nieuwe werkplek verrast en gefeliciteerd door Wim van der Leegte, president-directeur van de hele groep.

Wim van der Leegte: “In 1953 is VDL Groep gestart met één bedrijf en zo’n 5 medewerkers in Eindhoven. Inmiddels bestaat onze groep uit 84 bedrijven, verspreid over 19 landen en met nu dus officieel 10.000 medewerkers..”

Met de overname van NedCar eind 2012 groeide het personeelsbestand van VDL Groep met 1.500 medewerkers. Sinds begin 2013 is het aantal medewerkers van VDL Groep autonoom flink doorgegroeid: van 8.757 begin 2013 naar 9.216 begin 2014 en nu dus naar meer dan 10.000.

Het overgrote deel werkt in Nederland (81%) en Vlaams-België (9%). Daarnaast werkt 4% van de medewerkers in andere Europese landen en 6% buiten Europa.

Stef de Swart (27 jaar) is na het MBO Werktuigbouwkunde en nog een jaar HBO Mechatronica en Procestechniek aan het werk gegaan bij een klein familiebedrijf in Dongen.

Daar deed hij de opbouw en het onderhoud van de hydrauliek op vrachtwagens. Na zes jaar was hij toe aan een nieuwe uitdaging, maar binnen dat bedrijf waren er geen doorgroeimogelijkheden.


Op de foto:
Stef de Swart (links) 10.000ste medewerker en Wim van der Leegte (rechts).

ACHTERGROND
VDL Steelweld, met vestigingen in Nederland (Breda), Groot-Brittannië, Duitsland en Zweden ontwerpt, produceert en installeert wereldwijd gerobotiseerde productieautomatiseringssystemen met name voor de automotive industrie.

Het bedrijf is ook actief in productontwikkeling, prototypebouw en de productie van speciale machines en serieproductie van mechatronische systemen en modules, o.a. voor toepassingen in industriële voertuigtechniek (zoals havenvoertuigen) en landbouwvoertuigen.