Eerste UGent-academiejaar Zuid-Koreaanse Global Campus gestart

1 september 2014 is een nieuwe mijlpaal in de geschiedenis van de Universiteit Gent: het eerste academiejaar aan haar gloednieuwe Global Campus in Zuid-Korea ging van start.

Trefwoorden: #Ghent University Global Campus, #milieutechnologie, #moleculaire biotechnologie, #UGent, #Universiteit Gent, #voedingstechnologie, #Zuid-Korea

Lees verder

opleiding

( Foto: screenshot video UGent - opening academiejaar door Anne De Paepe )

ENGINEERINGNET.BE - Vanaf vandaag biedt Ghent University Global Campus bacheloropleidingen aan in de voedingstechnologie, milieutechnologie en moleculaire biotechnologie: vakgebieden waarin de UGent tot de wereldtop behoort.

Later komen daar ook masteropleidingen bij. De opleidingen worden verzorgd door een permanente staf, aangevuld met een 'flying faculty' van UGent-docenten. De opleidingen zijn geaccrediteerd door de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO) en door de Koreaanse overheid, en lokten al 53 studenten.

“Een campus in Azië versterkt onze visibiliteit en ons imago. We krijgen er bovendien state-of-the-art onderzoeksfaciliteiten en kunnen er ons innovatieve onderzoek valoriseren. En vooral: het hoger onderwijs wordt alsmaar internationaler. We mogen die boot niet missen”, zegt rector Anne De Paepe.

Door gereputeerde buitenlandse universiteiten naar Zuid-Korea te halen, hoopt het land de brain drain naar o.a. de Verenigde Staten te verminderen. Elk jaar gaan immers zowat 100.000 Zuid-Koreanen in het buitenland studeren.

De plaatselijke overheid financiert de indrukwekkende onderzoeks- en andere infrastructuur, en de Universiteit Gent voorziet academisch personeel en een opleiding van topniveau.