Ook retailoplossing van Ctac nu ’powered by SAP HANA’

SAP rolt zijn HANA-kwalificeringen gradueel uit. Nu ontvangt ook het Fit4Retail-template van Ctac de kwalificatie 'powered by HANA'. Of KMO's onder de indruk zijn, is een andere zaak...

Trefwoorden: #ctac, #Delaware, #erp, #hana, #ict, #Sap, #sap hana, #software

Lees verder

Techniek

( Foto: SAP )

ENGINEERINGNET.BE – Het 'High-Performance Analytical Appliance' of HANA-platform werd een goede twee jaar geleden door SAP gelanceerd en meteen in de markt gezet als een echte 'game changer' die de concurrentie het nakijken zou geven.

De software is enorm performant: in 2012 slaagde SAP er bijvoorbeeld in het rekenwerk voor een genoomanalyse terug te brengen van 2 volle dagen tot 20 minuten. Het gaat om een in-memory databaseconcept dat snel en responsief draait en mogelijkheden voor realtime rapportering standaard heeft ingebouwd.

Gezien zijn niet geringe prijskaartje, lijkt HANA voorbestemd voor en voorbehouden aan de grote ondernemingen en organisaties. Bij KMO's is de interesse om over te stappen lauw te noemen. En laat België nu net een land zijn dat hoofdzakelijk bevolkt wordt door kleine en middelgrote bedrijven.

Toch laten diverse lokale IT solution providers hun oplossingen kwalificeren voor SAP HANA. Waarom? Omdat het iets vertelt over hun kennisniveau om projecten op basis van SAP tot een goed einde te brengen. Uitpakken met kennis over het nec plus ultra van SAP schept bij klanten het vertrouwen dat ze over de hele lijn goed zitten bij hun ERP-leverancier. Dat scheelt een slok op de borrel om projecten binnen te halen.

Zo verwierf eerder onder meer Delaware Consulting het 'powered by SAP HANA'-label voor zijn FAST-Food platform. Nu is dus ook het Fit4Retail-template van Ctac gekwalificeerd.

In dit laatste geval gaat het om een template dat speciaal ontwikkeld is voor de detailhandel en groothandelsorganisaties. Het is gebaseerd op de best practices en de kennis die de Ctac-consultants opdeden met implementaties bij retailers zoals Action, B32, Garcia en Schoenenreus.

Bovendien: het wordt-– niet onbelangrijk om ook kleinere organisaties over de brug te halen! - aangeboden op basis van een 'pay-per-use'-model.

“Kleinere organisaties zien SAP vaak als groot en duur”, zegt Kris Deroo, Managing Director van Ctac België. “Maar onze retailpropositie is juist heel geschikt voor kleinere en middelgrote bedrijven."

"De toepassing van voorgeconfigureerde processen gebaseerd op best practices uit de branche, resulteert namelijk in een beheersbaar systeem, een kortere implementatietijd en lagere exploitatiekosten. We zien alvast uit naar de eerste implementatie.”


ACHTERGROND
Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Bij het bedrijf werken 475 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Ctac België haalde projecten binnen bij onder meer Sumitomo Chemical Group, de beschutte werkplaats Werminal in Antwerpen, de groothandel Herth + Buss en de aluminiumfabrikant Aleris in Duffel.