Emirates landt voor het eerst in Brussel

Vrijdag landde de eerste vlucht van Emirates op Brussels Airport. De maatschappij zal dagelijks met een Boeing 777 Dubai en Brussel verbinden.

Trefwoorden: #Besix, #brussel, #emirates, #Jan De Nul, #luchthaven, #Verenigde Arabische Emiraten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Emirates )

ENGINEERINGNET.BE - Emirates is de eerste maatschappij die het mogelijk maakt rechtstreeks in eerste klasse tussen Brussel en Dubai te vliegen.

Sinds vrijdag biedt de maatschappij een dagelijkse verbinding aan tussen Dubai en Brussel. Aangezien Brussel het hoofdkwartier is voor heel wat internationale instellingen en corporations, meent Emirates hier een nieuwe markt aan te kunnen boren.

“We krijgen de laatste jaren steeds meer vragen van klanten om rechtstreeks op Brussel te vliegen. Toerisme in België is een groeiende sector en we geloven dat we dit nog meer kunnen stimuleren," zegt Thierry Aucoc, Emirates’ Senior Vice President Commercial Operations Europe and Russian Federation. Sinds 2009 verdrievoudigde het aantal bezoekers vanuit de Emiraten naar België.

De Verenigde Arabische Emiraten (VAE) zijn ook een belangrijke handelspartner zowel voor import als export. 1504 Belgische bedrijven exporteren naar de VAE. En er zijn meer dan 30 Belgische bedrijven actief in de VAE, zoals Besix (Burj Khalifa toren) en Jan De Nul (voor de aanleg van de Palm Jumeirah eilanden).

Emirates had reeds banden met Belgische toeleveraars zoals Godiva. In de laatste 12 maanden deelde Emirates maar liefst 4 miljoen doosjes met 2 Godiva pralines uit aan eerste klas en business klas passagiers wereldwijd.

De komst van Emirates leidt ook tot 150 nieuwe banen aan de grond in België. Er werken daarnaast 170 Belgen voor Emirates wereldwijd.