Biocartis lanceert nieuw systeem voor snelle diagnostische testen

Biocartis kondigt de officiële lancering aan van een revolutionair moleculair diagnostisch systeem, dat snel en eenvoudig moleculaire testresultaten levert met een hoge accuraatheid.

Trefwoorden: #Biocartis, #diagnose, #diagnosesysteem, #Idylla, #Idylla BRAF Mutatie Test, #medische test, #moleculaire testen

Lees verder

research

( Foto: Biocartis )

ENGINEERINGNET.BE - Naast een systeem (Idylla) brengt Biocartis ook een eerste kankertest op de markt (Idylla BRAF Mutatie Test). Beiden hebben een CE-IVD markering verkregen.

Rudi Pauwels, CEO & voorzitter van Biocartis: "Met behulp van moleculaire testen kunnen dokters bepalen welke therapie het meest geschikt is. De huidige moleculaire testen zijn vandaag nog steeds erg arbeidsintensief en tijdrovend."

"De meeste ziekenhuizen doen de testen daarom niet zelf, maar sturen de patiëntenstalen naar gespecialiseerde laboratoria waar ze gegroepeerd en op vaste tijdstippen worden uitgevoerd. Hierdoor moeten patiënten vaak lang wachten vooraleer de resultaten binnen zijn en een bepaalde therapie kan opgestart worden.”

Het nieuwe systeem is compact en automatiseert alle stappen nodig voor een moleculaire test (er worden 30 verschillende parameters gemeten). Een staal kan geanalyseerd worden in 35 tot 120 minuten, waardoor dokters heel snel kunnen beslissen wat de meest geschikte behandeling is voor een patiënt.

De kankertest kan tumorweefsel dat ingebed is in paraffine, rechtstreeks in de testcartridge worden ingebracht. Klinische validatiestudies bevestigden de hoge accuraatheid van de test.

Het bedrijf werkt tevens samen met Janssen Pharmaceutica en Abbott Molecular voor de ontwikkeling van diagnostische testen in andere domeinen.