Bouw productieinstallatie methionine-dipeptide van start gegaan

Evonik Industries heeft de start van de bouw van een installatie voor de productie van Aquavi Met-Met in Antwerpen met een eerste spadesteek feestelijk in gang gezet.

Trefwoorden: #Aquavi Met-Met, #Evonik, #methionine-dipeptide, #methioninemoleculen, #productieinstallatie, #voedingsadditief

Lees verder

nieuws

( Foto: Evonik )

ENGINEERINGNET.BE - Het product, een dipeptide bestaande uit twee methioninemoleculen, dat in de nieuwe installatie geproduceerd zal worden, is een voedingsadditief dat speciaal voor garnalen en andere schaaldieren in aquaculturen ontwikkeld werd.

Commerciële hoeveelheden van het product zullen beschikbaar zijn als de nieuwe installatie in de tweede helft van 2015 in dienst genomen wordt. Momenteel lopen wereldwijd voedingsstudies met hoeveelheden uit pilootinstallaties. Klanten kunnen nu reeds bij Evonik testhoeveelheden aanvragen om gemeenschappelijke voedingsstudies uit te voeren.

Dit product vermindert aanzienlijk het verbruik van de hoeveelheid vismeel in de aquacultuur voor garnalen. Hierdoor verlagen de kosten voor voeder, worden de visgronden wereldwijd ontlast en draagt het tegelijkertijd bij tot een verbeterde waterkwaliteit.

Bij een optimaal gebruik van methionine zal de hoeveelheid uitwerpselen van dieren en de stikstofuitstoot in de natuur eveneens verminderd worden. ook de consument profiteert zo van een betere voedselkwaliteit.

Het dipeptide Met-Met is aanzienlijk minder oplosbaar in water en wordt daardoor niet zo vlug uit het voeder weggespoeld. Zo kunnen de garnalen, die hun voedsel zeer langzaam op de waterbodem opeten, voldoende methionine in zich opnemen.

Aquaculturen zijn een wereldwijde groeimarkt. Al in 2015 zal 50% van alle vis, schaal- en schelpdieren uit aquacultuur komen.

AQUAVI Met-Met zal in eerste instantie voor garnalen en schaaldieren aangeboden worden. Het gebruik ervan voor andere soorten zal volgen.