Overname Euvision door werelds grootste mobiele chipproducent

Het Amerikaanse Qualcomm heeft de Nederlandse softwaremaker, die voorloper is op het gebied van het softwarematig herkennen van foto’s en video’s, voor een onbekend bedrag gekocht.

Trefwoorden: #chipproducent, #Euvision, #Impala Image Miner, #Qualcomm, #softwaremaker

Lees verder

nieuws

( Foto: screenshot Vimeo - Euvision )

ENGINEERINGNET.NL - Euvision heeft een algoritme ontwikkeld dat beelden kan 'zien,' zodat het mogelijk wordt om afbeeldingen automatisch te groeperen.

Het bedrijf heeft al twee producten op de markt gebracht, Impala Image en Video Tagger, en op korte termijn volgt de lancering van Impala Image Miner. De drie applicaties zijn te gebruiken voor het herkennen van de inhoud van foto's en video's.

De ontwikkeling hiervan staat nog in de kinderschoenen, maar Euvision is internationaal toonaangevend met hun technologie.

Toepassingen zijn het scannen van sociale media op ongepaste inhoud, zoals kinderpornografie. Ook is het mogelijk om nummerborden, gezichten, id-kaarten en rekeningen te herkennen.

Dit maakt ook andere praktische toepassingen mogelijk, zoals het betalen van rekeningen. Aan de techniek wordt al ruimt 10 jaar gewerkt.

Het bedrijf is ontsproten aan de Universiteit van Amsterdam, dat ook aandeelhouder in het bedrijf is. De verwachting is dat Qualcomm, als grootste mobiele chipproducent ter wereld, de vrij veeleisende software van Euvision beter kan afstemmenn op hardware.

Qualcomm leerde het het Nederlandse bedrijf kennen door hun deelname aan de door Qualcomm georganiseerde Qprize-verkiezingen, waar Euvision finalist was.