1,5 miljoen euro ontwikkelingssubsidie voor ’The Factory of the Future’

Een consortium onder leiding van Ten Cate krijgt 1,5 miljoen euro ontwikkelingssubsidie van de Provincie Overijssel, bestemd voor het openinnovatiecentrum The Factory of the Future.

Trefwoorden: #digitale inktjettechnologie, #Factory of the Future, #ontwikkelingssubsidie, #openinnovatie, #Overrijssel, #Ten Cate

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ten Cate )

ENGINEERINGNET.NL - Dit openinnovatiecentrum, 'The Factory of the Future', heeft als doel de productie van geavanceerde materialen, zoals beschermende weefsels, nog efficiënter, duurzamer en slimmer te maken ('smart production').

Naast initiatiefnemer TenCate heeft gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel zich de afgelopen jaren sterk gemaakt voor deze baanbrekende technologische innovatie in de maakindustrie in Oost-Nederland, die van grote betekenis is voor de regionale economie en de (in)directe werkgelegenheid.

Met nieuwe technologieën, zoals digitale inkjettechnologie, zullen in de nabije toekomst tevens nieuwe innovatieve materialen kunnen worden geproduceerd ('smart materials').

De voordelen van digitale inktjettechnologie ziijn: inspelen op wensen van klanten en processen kunnen digitaal worden ingelezen door een koppeling via internet aan verschillende relatienetwerken.

Theo Rietkerk: "Innovatie is speerpunt bij de versterking van de concurrentiekracht van ons land. Overijssel geldt als een van de grootste drijvende krachten van de Nederlandse kenniseconomie."

"Het huidige tijdperk van het internet of things vraagt om het versterken, vernieuwen en verbinden van wat we reeds aan innovatiekracht hebben. Het project is tevens van groot belang voor de regionale economie, het toeleverende MKB en de groei van de regionale werkgelegenheid".