HTMS en Agristo winnaars ’Leeuw van de Export 2014’ (+video)

HTMS en Agristo, twee sterke exportbedrijven, werden door Flanders Investment & Trade uitgeroepen tot winnaars van de 'Leeuw van de Export 2014'.

Trefwoorden: #Agristo, #export, #FIT, #Flanders Investment & Trade, #HTMS, #Leeuw van de export, #vlaanderen

Lees verder

Nieuws

( Foto: Flanders Investment & Trade )

ENGINEERINGNET.BE - HTMS uit Mechelen en Agristo uit Harlebeke-Hulste mogen zich een jaar lang “Leeuw van de Export” noemen.

In de categorie ‘kleine bedrijven’ won HTMS het pleit, terwijl Agristo in de categorie ‘middelgrote en grote bedrijven’ als eerste uit de bus kwam. Met de Leeuw van de Export beloont Flanders Investment & Trade (FIT) jaarlijks bedrijven die uitzonderlijke exportprestaties neerzetten. In 2013 maakte de export van deze winnaars respectievelijk 99% en 95% van hun totale omzet uit.

De Leeuw van de Export werd woensdagavond uitgereikt in de Bijloke te Gent, in aanwezigheid van het kruim van de Vlaamse exporterende bedrijven, de 15 adviseurs Internationaal Ondernemen van FIT uit de provincies en het volledige buitenlandse netwerk van 100 Vlaamse Economische Vertegenwoordigers uit de 70 landen waar FIT actief is.

HTMS staat voor High Tech Metal Seals en is gespecialiseerfd in de ontwikkeling en productie van hoogwaardige metalen afdichtingen, voor gebruik in extreme omstandigheden. Daardoor is HTMS vooral actief in de lucht- en ruimtevaart, de offshore olie- en gasindustrie, energie en nucleaire onderzoekscentra, en de medische sector.

Agristo, gevestigd in Harelbeke-Hulste, is producent van ingevroren aardappelspecialiteiten. Het bedrijf telde in 2013 373 medewerkers enealiseerde een omzet van ruim 242 miljoen euro.

HTMS en Agristo werden gekozen uit 6 genomineerden, op hun beurt door de jury geselecteerd uit 24 kandidaten.

De genomineerden voor de Leeuw 2014 waren: Brouwerij L. Huyghe, HTMS en Vermeiren Princeps in de categorie ‘kleine tot middelgrote bedrijven’.

Agristo, BIOBEST en Datwyler Pharma Packaging Belgium in de categorie ‘grote bedrijven’.