• 18/09/2014

PanelPilotACE van Lascar Electronics beschikbaar bij RS Components

De PanelPilotACE, sinds kort beschikbaar bij RS Components, maakt productie van industriële en commerciële displays op maat mogelijk.

Trefwoorden: #distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, #industriële en commerciële displays, #PanelPilotACE, #RS Components

Lees verder

Productnieuws

ENGINEERINGNET.BE - RS Components (RS), de wereldwijd toonaangevende distributeur van elektronica en onderhoudsproducten, kondigt de wereldwijde beschikbaarheid aan van PanelPilotACE, het nieuwe hard- en softwareplatform van Lascar Electronics voor displays.

Dit pakket maakt een snelle ontwikkeling mogelijk van volledig op maat gemaakte industriële en commerciële gebruikersinterfaces en paneelmeters.

De PanelPilotACE combineert een multifunctioneel kleurentouchscreen met een eenvoudige 'drag-and-drop'-ontwerpsoftware. Dit betekent dat er geen code meer nodig is, iets wat maanden kan schelen in de ontwikkelingstijd, zelfs bij de meest geavanceerde displays.

De software PanelPilotACE Design Studio stelt een aantal bouwstenen ter beschikking waarmee gebruikers eenvoudig elementen kunnen toevoegen aan hun project.

Dankzij de ruime keuze uit achtergrondafbeeldingen, tekstelementen, analoge en digitale meters, touchscreen-navigatie-elementen en zelfs complexe logische beweringen kunnen gebruikers snel een geraffineerde interface met meerdere schermen opbouwen, zonder dat daar één regel code voor nodig is.

Eenmaal compleet kunnen de ontwerpen via USB worden geüpload naar de SGD 43-A, de eerste displayhardware die compatibel is met de PanelPilotACE.

Deze displays beschikken over meerdere standaarduitgangen en -interfaces, zodat gebruikers de flexibiliteit hebben om touchscreen-navigatie te implementeren, maar bijvoorbeeld ook voor metingen en weergaven van analoge, digitale en bus-invoer of voor de aansturing van uitgaande signalen en alarmen.

PanelPilotACE Design Studio is gratis te downloaden en wordt geleverd met een bibliotheek van vooraf ingestelde elementen, maar gebruikers kunnen ook hun eigen elementen aanmaken of importeren, zodat er veel ruimte is voor creativiteit.

Op die manier kunnen de displays op maat worden gemaakt voor vrijwel elke industriële of commerciële toepassing.

De SGD 43-A is bedoeld om aan een paneel te worden gemonteerd, zodat deze eenvoudig kan worden geïntegreerd binnen diverse industriële en productieprocessen.

Tevens kan meter net zo makkelijk worden aangepast voor ander commercieel gebruik, bijvoorbeeld als touchscreenbediening voor medische apparatuur, als monitor voor wetenschappelijk onderzoek of zelfs als informatiescherm in musea of andere openbare gebouwen.

De onopvallende displays beschikken over een capacitief touchscreen van 4,3”, heeft een ARM 9-processor en draait op Linux. Het scherm wordt gevoed via USB of via een DC-aansluiting van 5 tot 30 volt.

De displays bieden gebruikers een breed scala aan hardware-interfaces, zoals vier bipolaire analoge aansluitingen van 16 bit, acht digitale input/output-pins, twee alarmuitgangen (max. “current-sink” 10 mA) en vier PWM-uitgangen.

Gebruikers kunnen hun software testen op geëmuleerde hardware en vervolgens de ontwerpen snel en eenvoudig uploaden via USB. De PanelPilotACE is nu wereldwijd direct uit voorraad te bestellen bij RS Components. <<

CONTACT RS
Web: www.rsonline.nl of www.rsonline.be
E-mail: info@rsonline.nl of info@rsonline.be
Twitter: @RSonlineNL of @RSonlineBE
Linkedin: www.linkedin.com/company/rs-components

Dit gesponsorde tekstBERICHT is een realisatie van:
Quintmark-Network


Bericht van de redactie: dit is een ingezonden mededeling, die mogelijk niet vrij is van commerciële invloeden. De verantwoordelijkheid voor de verstrekte technische en andere gegevens berust volledig bij de vermelde leverancier of fabrikant.