VacuMedical haalt 200.000 euro op via crowdfunding (+video)

In drie weken tijd haalde deze Utrechtse kliniek, specialist in de behandeling van RSI en 'etalagebenen' dit geld binnen wat bestemd is voor uitbreiding naar Hengelo en Rotterdam.

Trefwoorden: #Collin Crowdfund, #crowdfunding, #RSI, #Utrechtse kliniek, #VacuMedical, #vacuümtherapie

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot YouTube - Collin Crowdfund )

ENGINEERINGNET.NL - Deze kliniek is in Nederland voorloper op het gebied van vacuümtherapie, die ook wordt toegepast bij het trainen van astronauten in de ruimtevaart.

De therapie is geschikt om arm- en beenklachten, zoals etalagebenen, restless legs, krampen en RSI, als gevolg van vaatproblemen te behandelen. Maar liefst 3,5 tot 4 miljoen Nederlanders krijgen in hun leven last van dit soort klachten. De kosten van de behandeling voor de patiënten vallen verzekeringstechnisch onder fysiotherapie.

VacuMedical maakte gebruik van Collin Crowdfund om het beoogde bedrag op te halen. In totaal staken 63 investeerders geld in het bedrijf, waarbij bedragen varieerden van 500 tot 10.000 euro.

De rente ligt op 8% tijdens een looptijd van 3 jaar. Het bedrijf besloot gebruik te maken van crowdfunding omdat geld lenen van de bank voor een startend bedrijf zo goed als onmogelijk is. Groot aandeelhouder Maarten Coolen staat privé borg voor 150.000 euro.

In oktober 2013 heeft VacuMedical in Utrecht de eerste kliniek geopend voor de behandeling van mensen met RSI klachten. De patiënten komen uit het hele land en de interesse is zo groot, dat er met twee ploegendiensten gewerkt gaat worden om de vraag op te vangen. 95% van de patiënten merkt na 4 behandelingen een significant resultaat, aldus het bedrijf.

Van het opgehaalde geld kan VacuMedical nieuwe apparaten kopen voor de behandeling, die behoorlijk duur zijn. Producent Weyergans (en medeaandeelhouder in VacuMedical) is de enige producent in de wereld die deze apparatuur maakt.

Deze apparaten komen te staan in de nieuwe klinieken te Hengelo en Rotterdam. Voor een latere fase staan Amsterdam en Schiphol op de kaart. Plan is om eind 2015 minimaal 10 vestigingen in Nederland te realiseren. Daarna is Europa aan de beurt.