2 miljoen subsidie van Ministerie OCW voor techniekinitiatief Techport

Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) kende techniekinitiatief Techport van Nova College een subsidie van 2 miljoen euro toe.

Trefwoorden: #ministerie van Onderwijs en Cultuur en Wetenschap, #MyTec, #Nuon, #opleiding, #Stichting Leer Werken in de Techniek, #Tata Steel, #Techport

Lees verder

Opleiding

( Foto: Nuon )

ENGINEERINGNET.NL - De Stichting Leer Werken in de Techniek is in het voorjaar een samenwerkingsverband aangegaan met andere bedrijven in de regio IJmond, waaronder Tata.

MyTec, de nieuwe opleiding van de stichting, is onderdeel van het overkoepelende techniekinitiatief Techport van Nova College en wordt gesteund door Nuon. Het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) kende Techport een subsidie van 2 miljoen euro toe.

Hiervan gaat de helft naar MyTec, onder andere ten behoeve van een nieuw in te richten, state-of-the-art, praktijkcentrum voor techniekleerlingen.

MyTec is een breed programma dat technisch specialisten opleidt. Technisch specialisten die hun eigen vakgebied in de context van de bredere techniek zien en uitstromen met een mbo niveau 4 diploma als Elektrotechnisch engineer, Werktuigbouwkundig engineer of Allround Operationeel Technicus.

Technisch specialisten die iets extra’s hebben: een opleiding waarin de theorie niet op zichzelf staat maar al vanaf dag één sterk op de praktijk van de toekomst is georiënteerd.

Samen innoveren en investeren in regionale talentontwikkeling is het uitgangspunt van de samenwerking. Met als doel meer jongeren te enthousiasmeren en bewust te laten kiezen voor een loopbaan in de (maak)industrie en ketenpartners om daarmede meer technische vakkrachten op te leiden passend bij de vraag vanuit de arbeidsmarkt.

In Velsen en IJmuiden werkt Nuon al ruim 80 jaar samen met Tata Steel als het gaat om de brandstof voor onze energiecentrales. Tata Steels ‘Techniek Campus Engineering & Materials’ ontvangt de andere helft van de OCW-subsidie.