Vlaamse Betafence neemt Amerikaanse sectorgenoot SecureUSA over

Betafence doet intrede op Amerikaanse markt door SecureUSA over te nemen. Beide bedrijven zijn specialisten in het intelligent beveiligen van perimeters.

Trefwoorden: #betafence, #beveiliging, #Clear2pay, #Layerwise, #perimeter, #SecureUSA, #security, #Taminco

Lees verder

Nieuws

( Foto: Betafence )

ENGINEERINGNET.BE - Het mag al eens wat anders zijn: nadat de Vlaamse bedrijven Layerwise, Clear2pay en Taminco (zie leestips onderaan) de afgelopen weken in Amerikaanse handen vielen, draait het Vlaamse Betafence een keertje de rollen om en neemt een leverancier in de VS over: SecureUSA.

Beide organisaties zijn sectorgenoten. Betafence profileert zich wereldwijd als Solutions Provider, voor zowel privé- als openbare veiligheidskritische infrastructuren. SecureUSA van zijn kant is gespecialiseerd in intelligente perimeterbeveiliging en toegangscontrolesystemen.

Hoewel er duidelijke synergie te puren valt uit de overname, is het Betafence toch vooral te doen om het verkoopskanaal op de Amerikaanse markt.

Michele Volpi, CEO van Betafence in dat verband: "Uit dit partnership verwachten we heel wat voordeel te kunnen halen, zowel in de VS als op mondiaal vlak.”

“SecureUSA is een gereputeerde, innovatieve onderneming die erg succesvol is op de beveiligingsmarkt en gekend is voor haar hoog niveau van innovatie en klantenbinding."

Het overgenomen bedrijf wordt onderdeel van de Amerikaanse organisatie van Betafence, onder leiding van Ramón Tico, Vice-President Betafence Americas.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
Betafence boekt een omzet van meer dan 450 miljoen dollar en momenteel zowat 1.500 medewerkers. De onderneming heeft 8 productievestigingen in 8 landen met hoofdzetel in België. Verkoopkantoren zijn actief in de hele wereld.

SecureUSA is al bijna twintig jaar actief in de markt van de perimeterbeveiliging, met competenties als Intelligent Security Management Solutions, professionele diensten voor de perimeterbeveiliging van designbouwprojecten, productie en toelevering van alle elektrische voertuigslagbomen en zuilsystemen met standaard ondiepe fundering, project- en constructiemanagement, installatie met service, herstellingen en upgrades.