Alstom neemt onderhoudswerkplaats van SATI over

Met de overname door Alstom van een werkplaats voor onderhoud van treinen en reprofilering van wielen vergroot het bedijf zijn serviceaanbod voor Europese spoorwegondernemingen.

Trefwoorden: #Alsthom, #ERTMS-beveiligingsapparatuur, #hybride rangeerlocomotief, #onderhoud, #SATI, #treinen, #werkplaats

Lees verder

Nieuws

( Foto: Alstom )

ENGINEERINGNET.BE - Alstom heeft een werkplaats in België voor onderhoud van treinen en reprofilering van wielen te hebben overgenomen van het bedrijf SATI.

Daarmee vergroot het bedrijf zijn serviceaanbod voor Europese spoorwegondernemingen, die goederen en/of reizigers vervoeren en voor klanten uit de spoorwegindustrie. Het plan is om voor 2016 meer dan 1 miljoen euro te investeren in nieuwe apparatuur en installaties en in de opleiding van het personeel.

Het terrein, in de haven van Antwerpen, heeft een oppervlakte van 45.000 m² en beschikt over 18 sporen en bevindt zich op het kruispunt van de goederencorridors en nabij de havens van Zeebrugge en Rotterdam.

De huidige activiteiten zullen voortgezet worden en er zullen tevens onderhoudswerkzaamheden aan de H3, de nieuwe hybride rangeerlocomotief, uitgevoerd worden. De werkplaats biedt ook de mogelijkheid om ERTMS-beveiligingsapparatuur in treinen te kunnen installeren.