Tessenderlo Group plant bouw nieuwe fabriek voor calciumchloride in Ham

Tessenderlo Group gaat in de bouw van een nieuwe plant voor calciumchloride in Ham investeren. Dit is een gevolg van een overeenkomst met Tetra Chemicals.

Trefwoorden: #calciumchloride, #investering, #kaliumsulfaat, #nieuwe fabriek, #tessenderlo chemie, #tessenderlo group, #Tetra Chemicals

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tessenderlo Group, site Tessenderlo Chemie Ham )

ENGINEERINGNET.BE - Onlangs werd een een lange termijnovereenkomst ondertekend tussen Tessenderlo Group en Tetra Chemicals Europe met betrekking tot de productie en commercialisering van calciumchloride.

Deze overeenkomst houdt in dat Tessenderlo Group investeert in de bouw van een nieuwe plant voor calciumchloride in Ham, die in het najaar van 2015 operationeel zou moeten zijn.

Een deel van het zoutzuur van de sulfaatfabriek zal er verwerkt worden tot calciumchloride.

Deze strategisch belangrijke investering bevestigt het vertrouwen in de Belgische fabriek en in de ontwikkeling van de kaliumsulfaatsector.

Met deze investering zal beter ingespeeld kunnen worden op de groeiende marktvraag naar kaliumsulfaat, vooral vanuit de landbouwsector.

Tetra Chemicals beschikt over een goed ontwikkeld logistiek systeem voor de wereldwijde distributie van het product, waardoor het de ideale partner is voor de commercialisering van de calciumchloride.

Het bedrijf heeft een globale marktpositie verworven, evenals een uitgebreide kennis van de markt voor calciumchloride.