Renault T serie is truck van het jaar

In Hannover ontving Renault gisteren op het IAA salon de 'International Truck of the Year' trofee.

Trefwoorden: #Renault, #renault t reeks, #renault trucks, #truck jaar, #truck year, #vrachtwagen, #vrachtwagenvervoer

Lees verder

Nieuws

( Foto: Renault Trucks )

ENGINEERINGNET - Met een totaal van 128 punten gaf de vakjury op het 65ste IAA salon voor bedrijfsvoertuigen in Hannover, Renault een overtuigende voorsprong van 48 punten op de tweede kandidaat.

De jury werd samengesteld uit 25 journalisten van de internationale vakpers. De T serie van Renault wordt hiermee bekroond tot de meest vernieuwende truck van het jaar.

De criteria waarop beoordeeld wordt zijn technologische innovaties, comfort, veiligheid, bestuurbaarheid, verbruik, ecologische voetafdruk en total cost of ownership.

De T serie kreeg een speciale vermelding voor de vernieuwde aerodynamica van de cabine en het comfort van de bestuurder zowel aan het stuur als tijdens rusttijden.

Uiteraard is de reeks uitgerust met nieuwe Euro 6-motoren. De cabines worden gebouwd in de buurt van de Franse stad Caen.

“De nieuwe T reeks behield de succesvolle elementen van de vorige Renault modellen in combinatie met volledig vernieuwde functionaliteiten van de laatste generatie. Dit resulteerde in één van de meest vernieuwende lanceringen van een truck van de laatste jaren," zei Gianenrico Griffini, de voorzitter van de vakjury.

Hij voegde er nog aan toe: “Een jaar geleden sloeg Renault trucks een nieuwe weg in met de lancering van een volledig vernieuwd gamma voor de lange afstand. Deze trofee bekroont de nieuwe identiteit van Renault Trucks. Ik ben er zeker van dat de erkenning door gespecialiseerde, onafhankelijke journalisten van 25 Europese landen een zeer krachtig verkoopsargument levert."