Nieuwe snellader elektrische auto’s in Brussel

Sinds vorige week kunnen alle bestuurders van elektrische voertuigen hun wagen opladen aan de snellader gelegen aan de voet van de GDF Suez toren in Brussel.

Trefwoorden: #Cofely, #Electrabel, #elektrische voertuigen, #GDF Suez, #groene energie, #openbaar vervoer, #snellaadpaal

Lees verder

Nieuws

( Foto: Electrabel )

ENGINEERINGNET.BE - De voorbije maanden hebben een twintigtal Brusselse taxi’s de kans kans gehad om de snellader te testen.

Deze laadpaal is twee maal sneller dan de standaardlaadpalen en is altijd toegankelijk voor gebruik. In de laatste twee maanden hebben de taxi’s dankzij deze samenwerking elektriciteit geladen goed voor om en bij de 150.000 duurzame kilometers. Elektrische voertuigen zijn stil en stoten geen fijn stof uit.

De snellader ondersteunt de drie laadstandaarden die momenteel gangbaar zijn bij elektrische voertuigen, dus elke elektrische wagen kan er opladen. Het gebruik van de laadpaal zal gratis zijn tot het einde van het jaar.

Een uur laden op deze snellader komt overeen met een bijkomende autonomie tot 200 kilometer, afhankelijk van het voertuigtype.

De opening van deze laadpaal, geïnstalleerd door Cofely en uitgebaat door Electrabel, kadert mee in de politiek rond duurzame mobiliteit. Het objectief is om oplossingen te ontwikkelingen, die de behoefte om zich te verplaatsen verminderen en die het gebruik van openbaar vervoer bevorderen.

Bij de resterende trajecten wordt gestreefd naar de ondersteuning en ontwikkeling van milieuvriendelijke technologieën zoals elektrische voertuigen en voertuigen op aardgas.