Nieuwe opslagtanks OCI Terminal Europoort

Vandaag werd de eerste paal geslagen voor de bouw van twee nieuwe opslagtanks en een nieuwe truck verlaadinstallatie voor ammoniakwater.

Trefwoorden: #OCI Nitrogen, #OCI Terminal Europoort, #opslag, #opslagen, #opslagtanks, #produceren, #verlaadinstallatie, #verladen

Lees verder

Nieuws

( Foto: OCI Nitrogen )

ENGINEERINGNET.NL - Met de opslagtanks wordt de productiecapaciteit verdrievoudigd van 25.000 ton per jaar naar 80.000 ton per jaar. Bovendien worden de logistieke mogelijkheden naast de bestaande binnenvaart uitgebreid met wegtransport.

Ammoniak water wordt voornamelijk gebruikt voor fermentatieprocessen in de voedselindustrie, als grondstof voor de farmacie en voor het zuiveren van de uitstoot van energiecentrales.

OCI Terminal Europoort is het op- en overslagbedrijf van OCI Nitrogen in het Rotterdamse havengebied. Naast de overslag van ammoniak wordt ook ammoniakwater geproduceerd. Onlangs is de vergunning afgegeven voor de plaatsing van twee RVS tanks van 750 m².

Deze dubbelwandige tanks zijn speciaal ontworpen voor de opslag van ammoniakwater. De tanks zullen in november via waterwegen worden afgeleverd in Rotterdam.

Tegelijkertijd met de ontwikkeling van de nieuwe opslagtanks wordt er geïnvesteerd in een nieuw truck verlaadstation voorzien van een TODO koppelingssysteem. Deze koppeling lijkt op een ‘formule 1’ brandstofkoppeling die zorgt voor de hoogste graad van veiligheid en efficiency en zorgt voor een afgesloten circuit zodat er geen ammoniakwater in de buitenomgeving terecht kan komen.

Met de totale uitbreiding van de opslagcapaciteit en verlaadsystemen is een investering gemoeid van € 2 miljoen.