Techn-On wil jongeren voor technische opleidingen sensibiliseren

Techn-On bestaat al 18 jaar en is dit jaar aan zijn negende tweejaarlijkse editie toe. De organisatie heeft tijd noch moeite gespaard om er een attractieve en leerzame editie van te maken.

Trefwoorden: #technische scholing, #technisch geschoolde mensen, #technisch onderwijs, #Tech On, #VDAB

Lees verder

nieuws

( Foto: Techn-On )

ENGINEERINGNET.BE - Ondanks de vele inspanningen van verschillende gelijkwaardige initiatieven en van de Vlaamse Overheid, blijkt er nog steeds een groot tekort te zijn aan technisch geschoolde mensen.

De industrie is niet de enige sector op de arbeidsmarkt, die problemen heeft om voldoende personeel te vinden. Ook zorg en onderwijs kampen met tekort aan personeel.

In deze editie willen we vooral het accent leggen op het feit dat het technisch onderwijs, mits de juiste keuze van studierichting, ook perfect voorbereidt op hogere en zelfs universitaire studies. Getuige hiervan de deelname van de drie hogescholen van West-Vlaanderen en Universiteit Gent (campus Kortrijk), KU Leuven (campus Oostende) aan Techn-On.

Meer dan duizend leerlingen en leerkrachten uit het basisonderwijs (derde graad) regio Zuid-West-Vlaanderen nemen hieraan deel.

Deze editie vindt plaats op 26 en 27 februari 2015 in het Perron in Ieper.