Finalisten Herman Wijffels Innovatieprijs 2014 bekend

Deze door de Rabobank ingestelde prijs heeft als doel ondernemers te stimuleren hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken.

Trefwoorden: #Circulaire Economie, #Food & Agri, #Herman Wijffels Innovatieprijs, #Rabobank, #YES!Delft, #Zorg & Welzijn

Lees verder

Nieuws

( Foto: Rabobank )

ENGINEERINGNET.NL - De Rabobank heeft de 9 finalisten bekendgemaakt voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2014, verdeeld over drie categorieën: Food & Agri, Zorg & Welzijn en Circulaire Economie.

Per categorie is een geldprijs van 30.000 euro te winnen. Daarnaast is er ook dit jaar een Publieksprijs ter waarde van 5.000 euro te vergeven, waarvoor het publiek vanaf 6 oktober kan meestemmen via www.rabobank.nl/innovatieprijs. Ook stelt de Rabobank haar netwerk en kennis ter beschikking.

Herman Wijffels en Wout Dekker, president-commissaris van de Rabobank, zullen op 30 oktober de prijzen uitreiken tijdens een ondernemersevenement bij YES!Delft. Sinds 2002 reikt de Rabobank de prijs elk jaar uit, omdat de bank innovatie belangrijk vindt voor de duurzame ontwikkeling van economie en maatschappij.

Dit jaar zijn er 594 aanmeldingen binnengekomen van ondernemers die met vernieuwende ideeën de maatschappij willen verduurzamen. Daarbij is er veel aandacht voor de circulaire economie en vernieuwende ideeën op maatschappelijk gebied.

Alle inzendingen zijn beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijke impact, klantfocus en rentabiliteit. Dat is gebeurd door een jury van specialisten op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De juryleden zijn ook op bedrijfsbezoek geweest.

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens een gratis toegankelijk innovatie-evenement voor ondernemers. Herman Wijffels zal bij YES!Delft ingaan op het thema ‘Kansen in de duurzame economie’.

Verder is er een informatiemarkt waar de innovaties te zien zijn van onder andere finalisten van de Herman Wijffels Innovatieprijs en ondernemers van Yes!Delft.

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan een expertmeeting over de financiering van hun innovatie.