Vlaamse Scriptieprijs: laatste dagen voor inschrijving

Studenten die willen deelnemen aan Vlaamse Scriptieprijs, moeten snel zijn. Er is nog tijd tot en met 5 oktober. Engineeringnet steunt de prijs, die onder meer STEM-eindwerken bekroont.

Trefwoorden: #Agoria, #bachelor, #master, #opleiding, #Scriptieprijs, #Vlerick

Lees verder

Nieuws

( Foto: © Yorick Jansens )

Voor de dertiende maal gaat de Vlaamse Scriptieprijs op zoek naar de beste bachelor- en masterproeven die in Vlaanderen werden geschreven. Een scriptie insturen kan tot en met 5 oktober 2014 via www.scriptieprijs.be

De wedstrijd daagt studenten uit om hun lijvige eindwerk te vertalen naar een kort, populariserend artikel op maat van het grote publiek en staat open voor inzendingen uit alle technische en wetenschapsdomeinen.

Via de uitreiking van deelprijzen is er bijzondere aandacht voor eindwerken uit de zogenaamde STEM-richtingen (Science, Technology, Engineering & Mathematics).

Zo gaat het populair-wetenschappelijke maandblad EOS op zoek naar de beste scriptie in de exacte wetenschappen. In 2013 schreef biomedisch wetenschapper Caroline Eykens van de KU Leuven deze prijs op haar naam met haar onderzoek naar de ongeneeslijke spierziekte ALS.

Technologiefederatie Agoria van zijn kant bekroont via de Agoriaprijs het beste technologische eindwerk. De winnaar krijgt een cheque van 500 euro en wordt een opleiding in innovatiemanagement aan de Vlerick Business School ter waarde van 9.495 euro aangeboden.

In 2013 viel deze eer de industrieel ingenieur Ken Vanherpen van de Karel de Grote-Hogeschool / Universiteit Antwerpen te beurt. Hij ontwikkelde een methode waarbij sensoren in personenwagens worden ingeschakeld om putten en defecten in het Vlaamse wegdek in kaart te brengen.

Wie dit jaar in de prijzen valt, wordt bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking van de Vlaamse Scriptieprijs op 18 december in de Concertstudio in Kortrijk.


(Arnaud Zonderman)

Op de foto (prijsuitreiking 2013):
Vlnr Wilson De Pril (Agoria), Ken Vanherpen en Walter Van Dyck (Vlerick)