Opleidingsproject PrIMA levert tweede lichting onderhoudstechnici af

Achttien onderhoudstechnici zijn klaar om knelpuntvacature in te vullen in Antwerpse chemiecluster. Dat is bijna een verdubbeling vergeleken met vorig jaar.

Trefwoorden: #encore, #knelpuntberoep, #maintenance, #marinower, #onderhoud, #opleiding, #technieker, #vdab, #voka

Lees verder

Nieuws

( Foto: VOKA )

ENGINEERINGNET.BE - PrIMA, een opleidingstraject van Voka -Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland in samenwerking met VDAB en Encora, heeft zijn tweede lichting onderhoudstechnici afgeleverd.

De opleiding - 'Process Industry Maintenance Academy' - ging voor het eerst door in 2012, en heeft als doel de Antwerpse chemiesector te voeden met nieuw technisch talent. Dat is broodnodig: de job van onderhoudstechnieker is momenteel het meest prangende knelpuntberoep in de industrie.

In 2012-2013 ging het om 10 geslaagde kandidaten, dit jaar om 18 van de 22 starters – bijna een verdubbeling dus.

"Jullie kunnen zich vanaf nu officieel onderhoudstechnicus noemen. Een dikke proficiat voor jullie inzet en motivatie", aldus Antwerps schepen Claude Marinower tijdens de proclamatie bij Umicore.

Marinower onderstreepte dan ook herhaaldelijk het belang van dit project voor de samenwerking tussen onderwijs en werkveld: "Chapeau aan iedereen die PrIMA heeft helpen uitbouwen tot wat het vandaag is. Dit is het bewijs dat overheden en bedrijfsleven het probleem van de knelpuntjobs samen kunnen aanpakken."

Het is al voor het tweede jaar op rij dat schepen Marinower de proclamatie voor zijn rekening neemt. Intussen zijn 25 stagebedrijven en 20 studenten met de derde editie van PrIMA gestart.