Nu ook Belg aan hoofd belangrijkste afdeling van Atlas Copco

Vanaf 1 augustus is ir Nico Delvaux president van de wereldwijde 'Compressor Technique'-activiteit van Atlas Copco. Dat is de belangrijkste afdeling van het Zweedse bedrijf.

Trefwoorden: #airpower, #atlas copco, #compressor, #delvaux, #perslucht, #ronnie leten

Lees verder

Nieuws

( Foto: Atlas Copco, Nico Delvaux )

ENGINEERINGNET.BE – Na de uitzonderlijke aanstelling enkele jaren geleden van een buitenlander als CEO – de Vlaming Ronnie Leten - staat er nu ook een Belg aan de top van de belangrijkste afdeling van het Zweedse concern Atlas Copco.

Ir Nico Delvaux leidt sinds 1 augustus de zogenaamde ''Compressor Technique Business Area', waarvan de hoofdzetel zich in Wilrijk bij Antwerpen bevindt. Op de Belgische site zijn 2.750 mensen tewerkgesteld.

Delvaux, geboren in 1966, heeft een diploma Elektromechanica van de VUB en een MBA van de Handelshogeschool Antwerpen (nu Flanders Business School).

Hij is al sinds 1991 aan de slag bij Atlas Copco. Hij bekleedde managementfuncties in verschillende markten, waaronder de Benelux, Italië, Canada en de VS.

Voordien was hij president van de servicedivisie bij de compressorenactiviteit. In 2011 werd hij president van de Construction Technique business area, met hoofdzetel in China.

Delvaux blijft opereren vanuit China tot eind juni 2015. Vanaf 1 juli 2015 komt hij naar België.

“Nico heeft bewezen dat hij strategisch bijzonder sterk is en zeer gedreven op vlak van uitvoering. Bovendien heeft hij een diepgaande kennis van de wereldwijde compressorenindustrie”, aldus Ronnie Leten, President en CEO van de Atlas Copco Group.