COMS 2014-prijzen voor Tide Microfluidics

Tide Microfluidics, spin-off van het MESA+ instituut voor nanotechnologie, wint op COMS 2014 zowel de publieksprijs als de Young Technology Award.

Trefwoorden: #COMS 2014, #MESA+, #nanotechnologie, #Tide Microelectronics, #VeriTran, #Young Technology Award

Lees verder

Nieuws

( Foto: Tide Microfluidics )

ENGINEERINGNET.NL - Uit een deelnemersveld van 6 genomineerden was de internationale jury van experts unaniem in hun oordeel over het aanduiden van de winnaar.

Het verschil werd gemaakt door de introductie van een nieuwe technologie in een grote markt waarin een acute behoefte bestaat om ziektes zoals prostaatkanker pijnloos te detecteren.

Tide Microfluidics maakt echo’s twintig keer scherper waardoor een arts sneller en nauwkeuriger een diagnose kan stellen. Dit doen ze door minuscule belletjes te maken die het geluid van de echomachine optimaal reflecteren. Hierdoor zijn de kleinste structuren in organen zichtbaar te maken.

VeriTran uit New Mexico (VS) werd uitgeroepen als runner-up. VeriTran toonde een business case in de olie- en gaswinning, een miljardenindustrie.

ACHTERGROND
De Young Technology Award is een concept van Powered by Twente Innovation Events. Jaarlijks wordt deze uitreiking georganiseerd op Kennispark Twente en wereldwijd tijdens de internationale conferentie COMS.