FOM-valorisatieprijzen 2014 toegekend

De prestigieuze FOM Valorisatie Prijs 2014 gaat naar prof.dr.ing. Dave Blank en prof.dr.ing. Guus Rijnders, beiden toponderzoeker bij het MESA+ aan de Universiteit Twente.

Trefwoorden: #FOM, #FOM valorisatieprijs, #fysisch onderzoek, #MESA+, #UTwente, #Valorisatiehoofdstuk Prijs

Lees verder

research

( Foto: UTwente - Dave Blank & Guus Rijnders )

ENGINEERINGNET.NL - De jury beoordeelde prof.dr.ing. Dave Blank en prof.dr.ing. Guus Rijnders als excellente bruggenbouwers tussen diverse wetenschapsgebieden, tussen wetenschap en ondernemerschap, en tussen wetenschap en maatschappij.

Het doel van de FOM Valorisatie Prijs is kennisbenutting van fysisch onderzoek te stimuleren. FOM reikt de prijs van 250.000 euro jaarlijks uit aan een Nederlandse onderzoeker (of groep van onderzoekers) in de fysica die erin geslaagd is resultaten uit het eigen onderzoek op succesvolle wijze tot nut voor de maatschappij te maken.

Verder moedigt FOM met de jaarlijkse FOM Valorisatiehoofdstuk Prijs van 5.000 euro FOM-promovendi aan om een apart hoofdstuk in hun proefschrift te wijden aan valorisatieaspecten van hun promotieonderzoek.

Dr. Mark Beker krijgt deze prijs dit jaar voor een hoofdstuk in zijn proefschrift waarin hij invloed van seismische grondbewegingen op gravitatiegolfdetectoren beschrijft.

Beide prijzen worden op 20 januari 2015 uitgereikt tijdens het congres Physics@FOM Veldhoven.