Soudal neemt Poolse lijmfabrikant over

Soudal heeft de Poolse producent van industriële lijmen, Bochem, volledig overgenomen, inclusief de 88 personeelsleden.

Trefwoorden: #acquisitie, #Bochem, #industriële lijm, #industriële lijmproducent, #lamineerwerken, #overname, #Polen, #Soudal, #Turnhout

Lees verder

Nieuws

( Foto: Soudal )

ENGINEERINGNET.BE - Bochem, opgericht in 1991, is niet enkel actief in de markt van lijmen voor verschillende industrieën, maar sinds enige jaren heeft het bedrijf tevens een belangrijke business uitgebouwd in de productie van gemodificeerd zetmeel voor de gipsplaten industrie en lamineerwerken op basis van lijm.

Het bedrijf heeft een sterke positie uitgebouwd in Polen en realiseert ca. 40% van z’n omzet in export, voornamelijk naar andere Oost-Europese landen. Het productie apparaat bestaat uit 2 productievestigingen gelegen in Pionki, zo’n 100 km van Warschau.

Bochem zal onder de huidige naam blijven verder werken als een filiaal van de Soudal Groep. Het actueel management blijft aan het roer van de firma.

Bochem is reeds de derde acquisitie dit jaar. In april 2014 werd Australische Soudis overgenomen terwijl in juni 2014 de aankoop van de Amerikaanse Accumetric Groep werd afgerond.

De omzet van Soudal zal in 2014 met meer dan 80 miljoen euro stijgen (geconsolideerde totaal ca. 570 miljoen euro). Het bedrijf telt nu wereldwijd 16 fabrieken en 2.100 medewerkers.