Wallonië beschikt voortaan over langste spoortraject met ETCS van Europa

Sinds vandaag mag Infrabel zich roemen op de langste, met veiligheidssysteem ETCS uitgeruste, 'normale' spoorwegtraject: 160km tussen Namen en Luxemburgse grens.

Trefwoorden: #alstom, #etcs, #fabricom, #infrabel, #nmbs, #siemens, #veiligheid

Lees verder

Nieuws

( Foto: Infrabel / Benjamin Brolet )

ENGINEERINGNET.BE – Vanmorgen heeft Infrabel het ETCS-systeem (niveau 1) op de lijn van het station in Namen tot de Luxemburgse grens, ook wel gekend als de goederenas 'Athus-Meuse', officieel in gebruik genomen. ETCS garandeert een hoger veiligheidsniveau omdat het permanent de snelheid van de treinen controleert.

Daarmee is Infrabel meteen een Europese recordhouder: het gaat om de langste 'gewone' spoorweg - goed voor een lengte van 160km - die met dit moderne veiligheidssysteem is uitgerust, hogesnelheidslijnen weliswaar niet meegerekend.

Ook voor Vlaanderen is de economische waarde hoog: het traject is een van de belangrijkste goederencorridors die de haven van Antwerpen verbindt met het zuiden van Europa. Tegen eind 2015 moet, in afspraak met Europa, de Belgische hoofdroute (niet de alternatieve routes) van de goederencorridor “Rotterdam-Antwerpen-Luxemburg-Bazel/Lyon” overigens volledig uitgerust zijn met ETCS.

Concreet zal elke trein, voor zover die ook is uitgerust met ETCS, gecontroleerd worden door een 1.900 tal bakens in het spoor. Telkens wanneer een trein over zo’n baken rijdt, volgt er een automatische informatie-uitwisseling waardoor de snelheid permanent gecontroleerd wordt.

De ingebruikname is het orgelpunt van een project dat startte in 2009. Zo was er 2 jaar studiewerk nodig en werd er meer dan 3 jaar op het terrein gewerkt. In totaal hebben een zestigtal mensen (ingenieurs, arbeiders, techniekers) de bakens in de sporen geplaatst, afgesteld en aangesloten op ongeveer 250 nieuwe seinketen.

Deze technische ruimtes, die niet groter zijn dan een kleine caravan, staan naast het spoor en regelen alle informaticatoepassingen die de ETCS-technologie ondersteunt.

De afgelopen maanden werd er bijzonder veel aandacht besteed aan het programmeren en het testen van de bakens. Eerst met een informaticasimulator en nadien met behulp van de speciale ETCS-testtrein van Infrabel. Na deze testfase werden de nodige veiligheidscertificaten toegekend door een onafhankelijk controleorgaan.

Over een periode van 5 jaar heeft Infrabel 24,7 miljoen euro geïnvesteerd (50% Europese subsidies) om het systeem uit te rollen tussen Namen en de grens van Luxemburg.


ACHTERGROND
Er zijn twee types ETCS-systemen: niveau 1 werkt met bakens en punttransmissie, en niveau 2 is nog veiliger doordat het met radiocommunicatie werkt die realtime operationele data doorgeeft aan een controlesysteem in de trein. In dit geval gaat het om niveau 1.

FOTO: Minister Jacqueline Galant en CEO’s van Infrabel en NMBS Luc Lallemand en Jo Cornu poseren met twee deksels van de ETCS-bakens.