Witteveen+Bos gaat voetbalstadion revitaliseren

Ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos startte eind september met werkzaamheden aan de Adelaarshorst, het stadion van voetbalclub Go Ahead Eagles.

Trefwoorden: #duurzaamheid, #Go Ahead Eagles, #revitaliseren, #uitbreiding, #voetbalstadion, #Witteveen+Bos

Lees verder

Nieuws

( Foto: Witteveen+Bos, de huidige situatie )

ENGINEERINGNET.NL - Reden voor de revitalisatie is dat het huidige stadion niet meer voldoet aan de ambitie die past bij een Eredivisieclub.

Het projectteam, dat naast Witteveen+Bos ook bestaat uit I’M Architecten, Bartels Ingenieursbureau en bouwmanagementbureau Kleissen en Partners, werkt momenteel aan het ontwerp voor de revitalisering en uitbreiding van het stadion.

De bedoeling is dat de eerste fase in de zomerstop van 2015 wordt uitgevoerd en met ingang van voetbalseizoen 2015-2016 klaar is.

Het huidige hoofdgebouw van de voetbalclub is aan renovatie toe. Er zijn tevens plannen om in verschillende fases de vier tribunes te vernieuwen, evenals de technische installaties. Ook adviseert het projectteam over brandveiligheid en akoestiek en neemt zij het vergunningentraject met de Gemeente Deventer voor haar rekening.

In het ontwerp zal bijzondere aandacht zijn voor duurzaamheid: mogelijkheden voor zonne-energie, de opvang van regenwater en de toepassing van LED-verlichting worden onderzocht.

De noodzakelijke revitalisering biedt de club de mogelijkheid om ook de publieksfunctie te verbeteren: naast uitbreiding van 8.100 naar 11.500 zitplaatsen zal ook de ontvangstmogelijkheid van sponsoren verbeterd worden.

Ook worden extra functies als sportfaciliteiten, kantoorruimtes en wijkvoorzieningen overwogen. Daarnaast zal er aandacht zijn voor verkeer, parkeren en betere integratie met de aanliggende wijk.

Naast vernieuwde business seats zal er in het ontwerp plaats zijn voor verbetering van de faciliteiten voor de selectie, de technische staf en de supporters.