Louage en Wisselinck investeert 12,5 miljoen euro

Het bedrijf Louage en Wisselinck (ROB) investeert 12,5 miljoen euro in de uitbreiding van zijn productiesite in Ardooie.

Trefwoorden: #deurbeslag voor (binnen)schuifdeuren, #hangbruggen, #investering, #Manu Vanoverbeke, #productiesite, #railsystemen, #ROB, #schuif- en vouwluiken, #schuifdeursystemen

Lees verder

Nieuws

( Foto: ROB - Manu Vanoverbeke )

ENGINEERINGNET.BE - Als onderdeel van de investeringen werd een nieuwbouw opgetrokken en werd het machinepark en IT-netwerk worden gemoderniseerd. Het zal ook tien nieuwe jobs opleveren.

De groep heeft ook nog een vestiging in Slovakije heeft, waar momenteel 120 medewerkers te werk gesteld zijn.

Manu Vanoverbeke, CEO van ROB: “We zetten sterk in op innovatie en geloven in een toekomst voor de maakindustrie in ons land. We vieren vandaag het 75-jarig bestaan van ons bedrijf en we verzekeren met deze investeringen ook de toekomst voor de komende decennia.”

Het West-Vlaamse bedrijf is gespecialiseerd in het deurbeslag voor (binnen)schuifdeuren, schuif- en vouwluiken, railsystemen en hangbruggen. Vanoverbeke: “30% van onze productie is bestemd voor de Belgische markt en 70% exporteren we.”

Het bedrijf is geëvolueerd van een bedrijf dat louter bezig was met de fabricatie van ijzerwerk, naar een innovatief bedrijf dat inzet op het design en de ergonomie van zijn producten.

Het investeringsprogramma kan rekenen op 750.000 euro subsidie van de Vlaamse overheid.