Frank Velthuis wint Tim Zaal Thesis Award 2014

Jaarlijks wordt aan een van de afgestudeerden van de tweejarige deeltijdopleiding Master of Engineering de Tim Zaal Thesis Award uitgereikt. Dit jaar won Frank Velthuis de award.

Trefwoorden: #Tim Zaal Thesis Award

Lees verder

nieuws

( Foto: University of Applied Science Utrecht )

ENGINEERINGNET.NL - Tijdens de feestelijke diploma-uitreiking werd de winnaar 2014 bekendgemaakt door Prof.dr.ir. Hennes de Ridder, Emeritus Hoogleraar Integraal Ontwerpen aan TU Delft.

Voor zijn thesis heeft Frank bij zijn werkgever Wärtsilä (productie en service van scheepsmotoren en schip voortstuwingssystemen) de “Dynamic Lifetime Prognosis” ontwikkeld.

Met deze revolutionaire methode is het mogelijk de resterende levensduur en betrouwbaarheid van de boegschroef te voorspellen op basis van werkelijk gebruik & de condities in tijd. Hierdoor kan de onderhoudsinterval worden geoptimaliseerd.

Frank Velthuis (1986) is direct na zijn studie HTS Werktuigbouwkunde, in 2008, gaan werken bij Wärtsilä Netherlands. Het bedrijf heeft wereldwijd 200 vestigingen in in bijna 70 landen.

Frank begon bij de afdeling Research & Development, die zich richt op aandrijftechnologie. Kort daarop werd Frank verantwoordelijk voor de ontwikkeling van een online condition monitoring dienst voor voortstuwingsapparatuur, zoals bestuurbare thrusters en verstelbare schroeven.

Het systeem bewaakt trillingen, temperatuur, olie vervuiling, en operationele parameters. Nu leidt Frank de condition monitoring afdeling binnen het bedrijf, verantwoordelijk voor de monitoring van ruim 200 thrusters.

In deze periode, september 2011, startte Frank aan de Master of Engineering van Hogeschool Utrecht, University of Applied Sciences. Hij wilde zijn carrière verder helpen.

Ondanks het feit dat het opleidingsbudget dit niet toe liet, overtuigde Frank zowel leidinggevende als Humar Resources. Nu, een jaar na het afronden, kijkt Frank zeer positief terug op de opleiding. De Master of Engineering heeft zich een jaar na afronding al tientallen keren terugverdiend. Zowel bij projecten gedurende de studie als bij de Thesis heeft Frank voor zijn werkgever zeer veel waarde weten te creëren.

Ook wijdt Frank zijn aanzienlijke ontwikkeling op persoonlijk vlak mede aan de trainingen in communicatieve vaardigheden binnen de opleiding.


Voorwaarden voor het behalen van deze award:
Succesvolle afronding van de opleiding Master of Engineering waarbij het thesisrapport is beoordeeld met de kwalificatie “goed tot zeer goed”. De thesis wordt beoordeeld op de volgende criteria:

  • Academisch niveau met betrekking tot opzet en aanpak van het onderzoek
  • Levert een herkenbare bijdrage aan het Integraal Ontwerpen domein binnen techniek
  • Uitkomsten leiden tot Innovatie (binnen de eigen organisatie, het werkveld, branche of markt) en Waarde Creatie