Ballast Nedam start verkoopproces Offshore-tak

Het bouwbedrijf is genoodzaakt om dit te doen, vanwege de slechte financiële situatie.

Trefwoorden: #A2Sea, #baggeraars, #Ballast Nedam, #Boskalis, #Deme, #offshore, #overname

Lees verder

Nieuws

( Foto: Ballast Nedam )

ENGINEERINGNET.NL - Ballast Nedam wil op korte termijn de verkoop van de Offshore-tak realiseren.

Dit is een uitbreiding op het programma van desinvesteringen, dat Ballast Nedam in februari heeft aangekondigd ter versterking van de financiële positie.

Ballast Nedam Offshore richt zich voornamelijk op de offshore-windindustrie. Het bedrijf bouwt onder meer funderingen voor offshore windparken, waarbij het gaat om ontwerp, inkoop, bouw en installatie.

Vanaf de betrokkenheid bij het ontwerp en de bouw van het eerste Nederlandse offshore windpark Egmond aan Zee in 2006, heeft Ballast Nedam Offshore positief aan de resultaten van het gehele bedrijf bijgedragen.

Het verkoopproces wordt begeleid door NIBC. De voorgenomen transactie bestaat uit Ballast Nedam Offshore, de staf van de EPCI-diensten en het Heavy Lift Vessel Svanen. De inspectie- en onderhoudsactiviteiten voor operationele windparken maken geen deel uit van de transactie.

Genoemd als overnamepartij zijn het Deense A2Sea en de baggeraars Boskalis en Deme. De waarde van Ballast Nedam Offshore ligt de 50 en 100 miljoen euro, aldus een financiële expert van de ABN Amro.