Norbord Genk krijgt milieuvergunning voor capaciteitsuitbreiding

Limburgse deputatie kent milieuvergunning toe aan Norbord in Genk voor uitbreiding van productie OSB-platen. "Dat moet kostprijs per geproduceerde plaat drukken"

Trefwoorden: #Ludwig Vandenhove, #milieuvergunning, #Norbord, #osb

Lees verder

Nieuws

( Foto: Norbord )

ENGINEERINGNET.BE – Norbord Genk kondigde eerder al een investeringsplan aan om zijn productie van OSB-platen te verhogen.

“Het gaat hier over een investering van 16 miljoen euro die dit bedrijf over de volgende drie jaar zal realiseren", stelt gedeputeerde van leefmilieu en natuur Ludwig Vandenhove. "Momenteel zijn er 125 mensen in vast dienstverband; deze investering zal zorgen voor 12 extra werkplaatsen."

"Bovendien zijn er 15 contractors die continu voor Norbord werken. Voor tewerkstelling was het met andere woorden belangrijk dat deze vergunning toegekend kan worden.”

Het bedrijf wil de productiecapaciteit van zijn Genkse fabriek verhogen van 360.000 m³/jaar tot 400.000 m³/jaar en tegelijk de kostprijs per geproduceerde OSB-plaat drukken.

Dit laatste wordt mee mogelijk gemaakt door het optimaliseren van de bestaande lijn via alternatieve productiemethodes, waarbij recyclagehout en terpeenarm hout gebruikt worden.

Het bedrijf heeft alvast een projectteam aangesteld om de technische mogelijkheden verder uit te werken.


ACHTERGROND
De Norbord Groep, met hoofdkantoor in het Canadese Toronto, is één van de grootste producenten van OSB in de wereld. De onderneming telt in totaal 2.000 medewerkers, waarvan 900 actief zijn in Europa en heeft 15 productie-eenheden. De vestiging in Genk stelt 125 mensen tewerk en produceert OSB-platen voor de Europese markt.