TU Eindhoven elfde keer op rij beste technische universiteit van Nederland

De Keuzegids Universiteiten 2015 heeft de TU Eindhoven (TU/e) voor de elfde keer uitgeroepen tot de beste technische universiteit van Nederland.

Trefwoorden: #Centrum Hoger Onderwijs Informatie, #keuzegids, #Technische Universiteit, #TU/e, #TU Eindhoven, #universiteit

Lees verder

Nieuws

( Foto: screenshot website Keuzegids )

ENGINEERINGNET.NL - In de totale ranglijst van Nederlandse universiteiten stijgt de TU/e bovendien van de 4e naar de 3e plaats, achter de Open Universiteit en Wageningen WUR.

Bovendien krijgen alle Eindhovense bachelorstudies de hoogste beoordeling in hun categorie. De Keuzegids baseert zich voornamelijk op studentenoordelen uit het onderwijs.

Volgens de Keuzegids hebben de onderwijsvernieuwingen die de TU/e de laatste jaren heeft doorgevoerd hun vruchten afgeworpen. Alle elf bacheloropleidingen van de TU/e krijgen de hoogste beoordeling.

Zes opleidingen worden bovendien onderscheiden als ‘topopleiding’: Biomedische Technologie, Technische Innovatiewetenschappen, Scheikundige Technologie, Technische Informatica, Technische Natuurkunde en Technische Wiskunde.

‘Daarmee laat de TU/e de andere twee technische universiteiten (11e en 12e in de algemene ranglijst) ver achter zich en behoort de universiteit tot de beste van Nederland’, aldus de gids.

Rector magnificus Hans van Duijn is ermee ingenomen dat de universiteit al zo lang de ranglijst als beste technische universiteit aanvoert. “Om één keer als beste benoemd te worden is al zeer bijzonder, maar dat we het jaar na jaar opnieuw bewijzen geeft een enorme voldoening.”

Van Duijn is daarnaast “bijzonder verheugd” te zien dat alle opleidingen als beste in hun categorie beoordeeld worden. “Een betere indicatie is er bijna niet voor het succes van ons nieuwe Bachelor College. Daar mogen we met elkaar enorm trots op zijn.”

De Keuzegids Universiteiten 2015 wordt uitgegeven door het Centrum Hoger Onderwijs Informatie (CHOI). De gidsredactie van het CHOI beoordeelt opleidingen op allerlei punten.

Ze baseert zich daarvoor met name op de studentenoordelen (60%) in de Nationale Studentenenquête over onder meer het studieprogramma, de docenten en de faciliteiten van een opleiding en de geschatte contacturen per week volgens diezelfde enquête (10%).

Verder worden cijfers meegenomen over studiesucces uit landelijke onderwijsstatistieken (20%) en expertoordelen uit de accreditatie van opleidingen door keuringsmerkinstantie NVAO (10%).