Gentse Blending Plant Chevron Lubricants rondt uitbreidingsfase 2 af

Chevron Lubricants heeft de tweede fase van zijn omvangrijke uitbreidings- en investeringsprogramma voor zijn blending plant in Gent afgerond.

Trefwoorden: #binnenscheepvaart, #Blending Plant, #Chevron Lubricants, #Group II-basisoliën, #Lean and Green, #motorolie, #olie, #VIL, #Vlaamse Instituut voor Logistiek

Lees verder

Nieuws

( Foto: Chevron Lubricants )

ENGINEERINGNET.BE - De Blending Plant in Gent is de strategische supply chain-hub van Chevron Lubricants in Europa, waar de Texaco-producten voor de regio worden geproduceerd.

Na de afronding van een eerste fase in 2013 en de recente ingebruikname van zes nieuwe 60-tons tanks in de tweede fase, streeft de Gentse productielocatie ernaar om eind 2015 een productiecapaciteit te bereiken van 40.000 ton.

Dit is een capaciteitstoename van bijna 50% ten opzichte van het begin van het uitbreidingsplan, dat startte in 2013 en drie fasen omvat.

Dankzij de gegarandeerde productie van Group II-basisoliën voldoet het bedrijf ook aan de strengere milieueisen en aan de groeiende vraag naar energie-efficiënte motoren.

Met de Group II-basisoliën en de combinatie van additieven wordt ervoor gezorg dat de oliën voldoen aan de specificaties van producenten van motoren voor auto’s, vrachtwagens en industriële toepassingen.

Gelijktijdig met het uitbreidings- en investeringsplan loopt er een programma dat gericht is op het terugdringen van de CO2-emissie met ten minste 20% in de komende vijf jaar.

Doordat de productiefaciliteit net naast het kanaal Gent-Terneuzen ligt, is de site overgeschakeld van wegtransport naar binnenvaarttransport. Op dit moment wordt meer dan 90% van de oliën die nodig zijn op de fabriek via binnenvaart aangevoerd.

Deze plant kreeg als erkenning voor zijn milieuprogramma, de Lean and Green-status van het Vlaamse Instituut voor Logistiek (VIL).