Drie nieuwe indampers voor FrieslandCampina in Leeuwarden

Het melkconcern werkt momenteel hard aan de uitbreiding en vernieuwing van de productiecapaciteit van geëvaporeerde en gecondenseerde melk bestemd voor export.

Trefwoorden: #FrieslandCampina, #geëvaporeerde en gecondenseerde melk, #hydraulische telescoopkranen, #indampers, #melk, #productie

Lees verder

Nieuws

( Foto: FrieslandCampina )

ENGINEERINGNET.NL - Op zaterdag 15 november zijn drie indampers in het hoogste gebouw gehesen. De indampers wegen per stuk 67,5 ton en zijn 28 meter hoog. Om ze het gebouw in te hijsen is er gebruik gemaakt van twee enorme hydraulische telescoopkranen van Mammoet. Deze kranen met een haakhoogte van 80 meter hebben bij gebruik een draagvermogen van 85 ton.

Met deze uitbreiding speelt FrieslandCampina in op twee ontwikkelingen. Enerzijds de toenemende vraag naar melkproducten vanuit vooral Afrika, Azië en het Midden-Oosten. Anderzijds de verwachte groei van de hoeveelheid aangeleverde melk na het verdwijnen van het melkquotum in 2015.

Medio maart ging de eerste paal in de grond van het 44 meter hoge gebouw. De eerste fase van de uitbreiding zal ergens eind 2015 of begin 2016 gereed zijn. In 2017 zal de uitbreiding volledig operationeel zijn.

Met deze uitbreiding kan FrieslandCampina in Leeuwarden verder groeien. De investering bedraagt 110 miljoen euro. Eerder werd er al 48 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding van de verwerkingscapaciteit.