Ugent volkssterrenwacht opnieuw geopend

De UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien is grondig gerenoveerd en uitgebreid. Onlangs opende de vernieuwde Sterrenwacht officieel de deuren.

Trefwoorden: #sterrenwacht gent, #volkssterrenwacht gent, #volkssterrenwacht renovatie

Lees verder

Nieuws

( Foto: UGent )

ENGINEERINGNET.BE - De UGent-Volkssterrenwacht Armand Pien onderging een uitgebreide renovatie.

De sterrenwacht is uitgebreid naar een lager gelegen verdieping. Het vroegere auditorium is nu opgesplitst in een polyvalente zaal en een multimediazaal met nieuwe 3D-infrastructuur om ruimte te maken voor grotere groepen.

De bestaande polyvalente zaal op de tweede verdieping onderging een make-over tot interactieve activiteitenruimte. Het grasperk werd heraangelegd en het meteolokaal en de kleine koepelzaal zijn vernieuwd.

De 100 jaar oude koepel met de historische Van Monckhovenkijker onderging een stevige en noodzakelijke opknapbeurt: met zijn nieuwe koperlaag is hij nu meer dan ooit de blikvanger van de sterrenwacht.

De Volkssterrenwacht organiseert elke woensdag een kijkavond voor het brede publiek. Bij helder weer gaat de grote koepel open en kan je zelf de hemel waarnemen onder begeleiding van de medewerkers van de volkssterrenwacht. In het weerstation krijg je een woordje uitleg over het weer en de metingen die gebeuren in het synoptisch weerstation.

De kijkavonden gaan elke woensdag door van 20u tot 22u30 plaats in de Volkssterrenwacht Armand Pien, Rozier 44, Gent. De toegang tot de volkssterrenwacht bevindt zich aan de zijkant van het gebouw, in de Gezusters Lovelingstraat.

Toegang is gratis, reserveren is niet nodig.


Op de foto:
Vicerector Freddy Mortier en decaan van de faculteit Wetenschappen Herwig Dejonghe in de gerestaureerde 100 jaar oude koepel met de historische Van Monckhovenkijker.