Belgische Niko lijft Zwitserse fabrikant van materiaal voor lichtsturing in

Na Servodan en Unotech neemt Niko Group opnieuw een fabrikant van installatiemateriaal voor lichtsturing over: het Zwitserse M. Züblin AG.

Trefwoorden: #installateur, #niko, #Zublin

Lees verder

Nieuws

( Foto: Niko )

ENGINEERINGNET.BE - De fabrikant van elektrotechnische materiaal Niko in Sint-Niklaas breidt zijn internationale netwerk verder uit via de overname van M. Züblin AG, een familiale bedrijvengroep met hoofdkwartier in het Zwitserse Wallisellen.

M. Züblin AG produceert detectoren voor lichtsturing en lichtarmaturen en is vooral sterk aanwezig op de Zwitserse, Duitse en Oostenrijkse markten. De groep heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 20 miljoen euro en stelt 65 mensen tewerk.

Niko liet eerder al weten de ambitie te hebben een sterke Europese speler te worden in het segment van de detectoren en lichtsturingsproducten.

Vroegere overnames – van de belangrijkste Deense fabrikant van technologie voor lichtsturing, Servodan (overgenomen in 2008) en het eveneens Deense Unotech ( in 2013 overgenomen en nu volledig geïntegreerd in Servodan) - ondersteunden deze groeistrategie al.

Door die twee acquisities werd het Vlaamse bedrijf een sterke speler in de Scandinavische regio, nu dus aangevuld met Zwitserland, Duitsland en Oostenrijk.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.


ACHTERGROND
Niko Group, een familiale holdingmaatschappij, opereert vanuit België en heeft vestigingen in Denemarken, Frankrijk, Nederland en Slowakije. De groep stelt meer dan 620 mensen tewerk en heeft een jaarlijkse omzet van meer dan 130 miljoen euro.