Grootste textielwasserij van Europa komt bij A2

Verhuurder en wasser van horecatextiel, Van der Kleij, steekt 25 miljoen euro in de bouw van het nieuwe pand dat langs de A2, nabij het Utrechtse Vleuten, wordt gevestigd.

Trefwoorden: #A2, #chemicaliënverbruik, #energieverbruik, #familiebedrijf, #Utrecht, #Van der Kleij, #Verhuurder horecatextiel, #Vleuten, #wasser horecatextiel, #waterverbruik

Lees verder

Nieuws

( Foto: Van der Kleij )

ENGINEERINGNET.NL - Het in 1859 opgerichte familiebedrijf heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt, waarbij het de was doet voor honderden Nederlandse hotels en restaurants. Zeker 95% van dit textiel is in eigen bezit en wordt door Van der Kleij verhuurt aan deze bedrijven.

Het nieuwe pand aan de A2 wordt drie keer zo groot als het huidige gebouw. Het komt op 20.000 vierkante meter grond te staan, zodat de capaciteit voor wassen kan stijgen van 400.000 naar 1 miljoen kilo per week.

Door betere techniek te gebruiken vermindert tegelijk het water-, energie-, en chemicaliënverbruik. Wereldwijd zijn er maar twee andere bedrijven die op deze schaal textiel uit de horeca wassen, aldus Van der Kleij.

Op 1 december begint de bouw en in oktober volgend jaar gaan in het nieuwe pand twaalf nieuwe wastrommels draaien. De plannen voor de nieuwbouw zijn gelanceerd nadat de horecawasser een grote overeenkomst met het Okura hotel sloot. Het bedrijf zal de komende vijf jaar de textiel van het hotel wassen.'


'