Intelligente straatverlichting in Eeklo (+video)

Na Sint-Genesius-Rode en Deinze schakelde Eeklo ook over op intelligente straatverlichting volgens het principe van 'licht op aanvraag'.

Trefwoorden: #Eandis, #Eeklo, #intelligente straatverlichting, #LED, #licht op aanvraag, #Philips, #straatverlichting

Lees verder

Nieuws

( Foto: Philips )

ENGINEERINGNET.BE - Straatverlichting die automatisch feller brandt zodra er wandelaars, fietsers of wagens voorbijkomen en die dimt als niemand zich in de buurt bevindt. Dat is ‘licht op aanvraag’.

Sinds kort beschikt de stad Eeklo over Philips' intelligente LED-verlichting waardoor tot 80% kan bespaard worden op het energieverbruik.

De stad gebruikt deze techniek op twee locaties: Het fietspad van aan de Oude Gentweg tot de Dam (langsheen het spoor), en de Sogetawijk. De toepassing in een woonwijk is een absolute primeur.

Dit project is tot stand gekomen in het kader van verschillende proefprojecten dat Eandis opstart voor het testen van diverse intelligente openbare verlichting over heel Vlaanderen waarvan Eeklo uitgekozen is als proefsite voor openbare verlichting in een verkaveling en langs een fietspad.

Na de evaluatie van de resultaten wordt beslist of deze systemen zullen aangeboden worden aan de gemeentesturen en opgenomen worden in het openbare verlichtingsaanbod van Eandis.