Onderzoek: productie chemicaliën uit suikerbieten

AkzoNobel en partners onderzoeken de mogelijkheid of er chemicaliën geproduceerd kunnen worden op basis van uit bieten gewonnen suiker.

Trefwoorden: #AkzoNobel, #chemicaliën, #Deloitte, #Groningen Seaports, #Investerings en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland, #NOM, #provincie Groningen, #Rabobank, #suikerbieten, #SuikerUnie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Wikipedia )

ENGINEERINGNET.NL - Voor dit onderzoek is AkzoNobel een samenwerking aangegaan met SuikerUnie, Rabobank, Deloitte, de Investerings en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland (NOM), Groningen Seaports en de provincie Groningen.

In dit kader hebben de partijen Deloitte gevraagd om een haalbaarheidsonderzoek uit te voeren. Het doel is een onafhankelijke kritische evaluatie en een economische beoordeling van de levensvatbaarheid van meerdere business cases voor commerciële productie in de chemiecluster in Delfzijl.

Knut Schwalenberg, Managing Director van AkzoNobel Industrial Chemicals: "Wij weten dat Nederland grote hoeveelheden suikerbieten kan produceren. We gaan nu onderzoeken hoe we hier gebruik van kunnen maken om extra productie en banen te creëren in de regio Delfzijl."

Albert Markusse, CEO van SuikerUnie: "Het buitengewoon interessante aspect van deze benadering is de samenwerking die plaatsvindt tussen verschillende sectoren, namelijk landbouw, chemie en logistiek. De resultaten zullen voor ieder van ons interessant zijn."

Het onderzoek gaat ongeveer drie maanden duren en de partners verwachten een of meer succesvolle business cases te realiseren voor commerciële productie in Delfzijl.