Aertsen en ALE gaan zwaarste transport ooit in Antwerpse Haven uitvoeren

ALE zal samen met Aertssen Kranen op 2 december een 1000 ton wegende module van 24 m lang, 11 m breed en 23 m hoog transporteren in de Antwerpse Haven.

Trefwoorden: #Aertssen Kranen, #ALE, #contractor of the month, #haven Antwerpen, #raffinaderij, #Total, #transport

Lees verder

Nieuws

( Foto: Aertssen Kranen )

ENGINEERINGNET.BE - Het partnership tussen ALE en Aertssen Kranen mocht onlangs de award van ‘Contractor of the Month’ voor oktober in ontvangst nemen op het Optara Project, uitgereikt door Total.

Beide bedrijven zijn verantwoordelijk voor het transporteren van de lading over de 5 km lange route die over de Scheldelaan loopt van kade 363 naar de raffinaderij.

Beiden werken momenteel samen in het kader van het Optara Project, deel van Total’s investeringsronde van 1 miljard € in de Antwerpse raffinaderij en petrochemische cluster.

De eerste modules werden reeds in oktober getransporteerd door middel van een heavylift schip vanuit de productieplaats in Tarragona, Spanje, tot in Antwerpen.

In Antwerpen worden 80 aslijnen van de zogenaamde SPMT’s gebruikt voor het transport van de zware modules alsook grote telescopische- en rupskranen voor de installatie ervan.

Het project wordt verwacht beëindigd te worden in maart 2015.