Todini en Co volledig in handen van Umicore

Umicore heeft een akkoord bereikt met de familie Todini om hun aandeel van 52% over te nemen. Hierdoor wordt Umincore 100% eigenaar.

Trefwoorden: #distributie, #glas, #industriële chemische producten, #Italië, #keramiek, #Monza, #oppervlaktebehandeling, #overname, #pigmenten, #Todini, #Todini & Co, #Todini Group, #Umicore

Lees verder

Nieuws

( Foto: Umicore, site Olen )

ENGINEERINGNET.BE - Umicore en de Todini Group werken al sinds 2005 samen in een joint venture, die zich toespitst op de verdeling van chemische producten zoals metaalzouten en niet-ijzerhoudende metaaloxides.

Todini and Co is gevestigd in het Italiaanse Monza en heeft zes dochterbedrijven buiten Italië. Het is een Europese leider in de distributie van industriële chemische producten. Haar klanten zijn werkzaam in heel wat industriële sectoren waaronder oppervlaktebehandeling, pigmenten, glas en keramiek en dierenvoeders.

Het bedrijf had in 2013 een omzet van 125 miljoen euro (metaal inbegrepen) en stelt 38 mensen tewerk. Nu zal het ondergebracht worden in de business unit Cobalt & Specialty Materials van Umicore.

De afsluiting wordt rond het einde van het jaar verwacht, onder voorbehoud van de reguliere wettelijke goedkeuringen.