imec en Huawei gaan geavanceerde optische data link technologie ontwikkelen

Nanoelektronica onderzoekscentrum imec meldt dat Huawei toetreedt tot zijn onderzoeksprogramma rond geavanceerde optische data link technologie.

Trefwoorden: #caliopa, #datatranfersnelheden, #fotonica, #Huawei, #imec, #optische communicatie, #optische data link technologie

Lees verder

Nieuws

( Foto: Huawei, labbezoek bij Caliopa )

ENGINEERINGNET.BE - De nieuwe strategische samenwerking tussen imec en Huawei moet leiden tot hogere datatranfersnelheden, lager energieverbruik en kostenbesparing.

Siliciumgebaseerde fotonica is een technologie die naar verwachting een revolutie zal teweeg brengen in de optische communicatie, en die het pad zal effenen voor de realisatie van zeer geïntegreerde, laagvermogen optische transceivers voor datatransmissie en telecom toepassingen.

Deze samenwerking houdt onder meer in dat Huawei ingenieurs nauw zullen samenwerken met R&D team in Leuven. Op die manier wordt optimale interactie tussen de onderzoekers mogelijk gemaakt wat technologiche vooruitgang stimuleert die nodig is om uiteindelijk een dataconnectiviteit tot stand te kunnen brengen die beantwoordt aan de noden van het Europa van morgen.

Hudson Liu, CEO van Huawei Belgium: “Door de overname van Caliopa, een spin-off van imec en UGent, hebben we topexpertise in het domein van siliciumfotonica verworven, en het partnership met imec is de logische volgende stap die de innovatie in optische communicatie zal stimuleren.”