Fastned bouwt 64 snellaadstations in Duitsland

Deze oplaadpunten voor elektrische auto’s komen langs Duitse snelwegen te liggen, waar de Europese Unie 2 miljoen euro subsidie voor geeft.

Trefwoorden: #Fastned, #nelwegen, #oplaadpunten, #snellaadstations, #subsidie, #Trans-Europese vervoersnetwerken

Lees verder

Nieuws

( Foto: Fastned )

ENGINEERINGNET.NL - Fastned bouwt momenteel al één snellaadstation per week in Nederland, met 200 stations als einddoel.

Deze oplaadpunten worden zowel in Nederland als in Duitsland bij bestaande benzinestations gebouwd. Er komen zo twee routes: eentje vanaf de Nederlandse grens ter hoogte van Zevenaar tot aan Oostenrijk.

De andere route start bij de grens te Oldenzaal en loopt via Hamburg tot aan het schiereiland Fehmarn, waar een veerboot Duitsland verbindt met Denemarken.

Om deze routes te realiseren maakt Fastned onderdeel uit van een consortium met vier andere bedrijven: het Zweedse Öresundskraft, het Deense Clever, het Duitse VDE Prüf-und Zertifizierungsinstitut en het Zwitserse ABB. Dit consortium krijgt in totaal 4,2 miljoen euro subsidie uit het EU-programma 'Trans-Europese vervoersnetwerken’.

Doel is om 155 snellaadstations aan te liggen in de vier genoemde landen, waarbij er 30 Nederlandse laadstations komen. De corridors moeten eind 2015 operationeel zijn.