Winnaars Jeugd Technologie Olympiade der Lage Landen gekend

Tygo van Eerd, Dries Duchateau en Simon Coninckx winnen de finale van de vierde editie van de Jeugd Technologie Olympiade der Lage Landen.

Trefwoorden: #Agoria, #Bekaert, #Electrabel GDF Suez, #Hilde Crevits, #HR-Rail, #Jeugd Technologie Olympiade der lage landen, #technologie olympiade, #Vlaamse Gemeenschap

Lees verder

Nieuws

ENGINEERINGNET.BE - Tygo van Eerd uit ’t Klokhuis - Geldrop (Nederland), Dries Duchateau uit Vrije Basisschool - Destelbergen en Simon Coninckx uit Vrije Lagere School - Brussel mogen zich gedurende één jaar de grootste jonge technologietalenten van de Lage Landen noemen.

Zij wonnen zaterdag de finale van de vierde editie van de Jeugd Technologie Olympiade der lage landen. Naast 48 leerlingen uit het zesde leerjaar van basisscholen uit alle Vlaamse provincies en Brussel, namen ook de 8 beste jongeren uit de Nederlandse finale van de Jeugd Technologie Olympiade deel aan dit event. Zij waren de beste in een technologieproef en vier engineeringopdrachten.

Aan deze Olympiade namen in twee rondes liefst 13.041 Vlaamse jongeren (11- en 12-jarigen) deel en 130 teams van 4 leerlingen voor het techniek Toernooi.

De finale heeft in het ministerie van Onderwijs, in aanwezigheid van Minister Hilde Crevits, in Brussel plaatsgevonden. De organisatie van dit jaarlijkse event is een samenwerkingsverband tussen technologiefederatie Agoria, technologiebedrijven Bekaert, Electrabel GDF Suez, HR-Rail en alle hogescholen en universiteiten van de Vlaamse gemeenschap en geniet ook de ‘hoge bescherming’ van Koning Filip.

“Met de olympiade willen we jongeren voor hun overstap naar het secundair onderwijs tonen dat technologie plezant en interessant is en hopelijk raken velen er van overtuigd dat ze technisch talent hebben,” zegt Wilson De Pril, directeur-generaal van Agoria Vlaanderen.

“We willen de jongeren ook tonen dat je met technologie mensen kunt helpen en de wereld verbeteren. Want het is met technologie dat we de maatschappelijke uitdagingen van de toekomst zullen aanpakken.”

Samen met de Olympiade vond er ook een Techniek Toernooi plaats. Hier namen veertien scholenteams van vier leerlingen het tegen elkaar op. De scholen uit Lochistri, Malle en Kluisbergen toonden zich hier de beste. Zij mogen volgend jaar naar de finale van de lage landen in Nederland.


(bron en foto: Agoria)