Krachtenbundeling TU/e en BOM voor Science Park

De TU/e en de BOM (Brabantse Ontwikkelings Maatschappij) gaan samenwerken om het TU/e Science Park versneld te ontwikkelen tot een broedplaats voor innovatieve bedrijvigheid.

Trefwoorden: #BOM, #Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, #kennis, #ondernemen, #ondernemers, #Science Park, #Technische Universiteit Eindhoven, #TU/e

Lees verder

Nieuws

( Foto: screen YouTube - TU/e )

ENGINEERINGNET.NL - Doel van deze samenwerking is om vernieuwende ondernemers extra ruimte te geven zich te kunnen ontwikkelen en hun initiatieven tot levensvatbare, succesvolle bedrijven uit te bouwen.

Daarbij gaat het met name om projecten op het gebied van duurzame energie, slimme mobiliteit en gezond ouder worden. Dit sluit aan op de Strategic Areas van de TU/e, Energy, Health en Smart Mobility.

De campus van de universiteit moet op termijn transformeren tot een plaats waar onderzoekers, ondernemende studenten en nieuwe bedrijven elkaar vinden en versterken.

De BOM draagt daarin bij met haar deskundigheid van Business Development, Capital (financiering), Bedrijfslocaties en Foreign Investments, het aantrekken van kennisintensieve buitenlandse ondernemingen.

Voor de BOM biedt de samenwerking een betere toegang tot de kennis, de faciliteiten en het ondernemerschap van de TU/e en het TU/e sciencepark. Op basis daarvan zijn goede verbindingen te maken met het werk van de BOM gericht op het ontwikkelen en financieren van bedrijven en bedrijvenclusters in de bredere regio.

Volgens voorzitter Jan Mengelers van het College van Bestuur van de TU/e versterkt deze samenwerking de ambities van de universiteit om kennis om te zetten naar waarde.